2016-01-02 00:00

Curs d'escriptura crativa

Taller d'iniciació a l'escriptura creativa
Descripció Curs d'introducció a l'escriptura creativa. Aquest és un taller actiu que combina una part teòrica amb una part pràctica, l'escriptura i la lectura, i que aspira sobretot a despertar l'estímul creatiu. S'hi presentaran les eines i els recursos propis de l'escriptura, s'hi treballaran les estratègies narratives, s'hi analitzaran els diversos aspectes tècnics dels quals depèn la creació d'un text i s'hi reforçaran les singularitats estilístiques. Volem que s'aprengui a llegir millor, i sobretot a extreure bons textos dels universos individuals.
Objectius . Reflexionar sobre la creació literària a través de l'escriptura i la lectura. . Comprendre els mecanismes de funcionament d'un text. . Treballar aspectes fonamentals com el punt de vista, els diàlegs, el tractament del temps, l'estil... . Estimular la creativitat. . Aprendre a superar les traves que puguin sorgir durant el procés d'escriptura. . Llegir (hi haurà almenys una lectura setmanal de narrativa breu).
Temari 1) Introducció: davant el full en blanc. 2) Sensació i percepció. El naixement d'una veu narrativa. 2) Record, experiència i imaginació. 3) Els narradors i la construcció d'una realitat literària. Objectivitat i subjectivitat. 4) El tractament del temps, la base de l'escriptura. 5) La caixa d'eines de l'ofici: punt de vista, registre, estil, diàlegs... 6) Com crear mons de ficció, el realisme versus els mons fantàstics.
Metodologia Sessions setmanals basades en una combinació de comentaris de lectura i d'exercicis d'escriptura. Aquest és un curs actiu i participatiu, que combina una part teòrica amb una part pràctica, que alterna escriptura i lectura, i que aspira sobretot a incentivar la creativitat. Hi haurà una part de reflexió sobre les lectures i una part de creació de textos breus. I hi haurà, per damunt de tot, la voluntat de trobar aquella clau d'accés als universos personals, aquella tecla màgica que de cop i volta fa que vibrin els records, l'experiència i la imaginació, tot alhora, i que finalment ens ajuda a ubicar les coordenades dels nostres mons literaris.
 
Durada
 20 hores
 
Horaris
Dijous de 18'00 a 20'00 
 
Inici del Curs 4 de Febrer
 
Imparteix Albert Grabulosa, llicenciat en Humanitats i màster en Creació Literària. Actualment treballa com a lector per a diverses editorials i premis de narrativa. És professor al Laboratorio de Escritura de Barcelona. 
 

Per a nosaltres és un compromís mantenir-lo informat sobre les nostres activitats que poden ser del seu interès.

—————

Retorna


Contacte

Escola-belles-arts

carrer de Sant Pere, 4
Sant Joan les Fonts
17857
https://goo.gl/maps/muL3eiScV482


972 29 12 02 (tardes de 18 h a 20 horari d'oficina )